Bagels & Beans Den Bosch wint AD-koffietest

DEN BOSCH - Wie echt lekkere koffie wil drinken, moet dit jaar bij Bagel & Beans aan de Hooge Steenweg in Den Bosch zijn. De koffiezaak is winnaar van de AD Koffietest 2013.
De juryleden van het Centrum voor Smaakonderzoek spreken uitsluitend in superlatieven over wat zij proefden. Ze hebben het over een 'explosief smaakbommetje'. De zaak kreeg als enige drie keer het eindcijfer 10.

"Ze hebben drie koffievariaties getest", vertelt barista Sietse van den Berg. "De cappuccino, de espresso en de gewone koffie. We maken onze koffie van bonen van een plantage in Panama, van de familie Janson." In 2007 won Bagels & Beans de AD-koffietest ook al. Vorig jaar eindigde de zaak in Den Bosch de verkiezing als tweede.

De eerste prijs wordt gevierd met een enorme taart. "Die hebben we gekregen van onze bakker", vertelt collega-barista Laurens Dekkers. "Het is een cranberry-appeltaart van 35 kilo!"

Gespecialiseerde koffiezaken
Van de honderd zaken die het AD voor de koffietest bezocht scoren 53 een voldoende. In de top-25 zijn alleen gespecialiseerde koffiezaken te vinden.

De complete uitslag van de Koffietest 2013 staat zaterdag in het AD.