Kraftwerk in Evoluon Eindhoven: de foto's van de eerste twee concerten

EINDHOVEN - De Duitse technoband Kraftwerk gaf donderdagavond de eerste twee concerten in een rood uitgelicht Evoluon in Eindhoven. De vier mannen achter hun keyboards gaven met een 3D-show een doorsnede van hun werk. Een eerste indruk en een selectie van foto's van de eerste twee concerten via Twitter.
Mannen, vooral veel mannen, kwamen af op de concerten van Kraftwerk in aanloop naar de Dutch Design Week. Opgesteld aan de randen van de drie galerijen van het Evoluon zagen de 1600 gelukkigen die een kaartje konden krijgen getooid met kartonnen 3D-bril de show van de statische muzikanten, grondleggers van de elektronische muziek.

Het eerste gejuich klonk toen bleek dat in het openingsnummer een 3D-projectie van het Evoluon was verwerkt in de show. De 'vliegende schotel' vloog letterlijk door de ruimte en landde, zoals de muziek bij de toeschouwer landde. Het dreunen van de bas, de elektronische melodieen die uit de synthesizers kwamen gerold, borrelde door het bloed en maakten het hoofd licht.

Bombastisch geluid
Het Evoluon bewees zich als concertruimte. Als de zware bas schalde, trilde het bombastische geluid door de schil van het Evoluon. Het monument en misschien wel bekendste symbool van Eindhoven voelde als een thuishaven voor de bijna futuristische muziek van de Duitsers.

Pas aan het einde van het concert wisselde voorman Ralf Hütter het eerste woordje met het publiek. "Tot ziens", klonk het uit de mond van het enige overgebleven originele lid van de viermansformatie die in 1970 de revolutie in de elektronische muziek startte.

Vrijdagavond zijn er nog twee - ook volledig uitverkochte - concerten van Kraftwerk in het Evoluon.

[Storify://storify.com/omroepbrabant/kraftwerk-in-evoluon-eindhoven]