Gouden Televizier-Ring voor Wie is de Mol? met presentator Art Rooijakkers

17 oktober 2013 om 23:30
nl
Voor de zevende keer genomineerd voor de meest prestigieuze prijs van het Nederlandse televisielandschap, maar nooit gewonnen. En dit jaar was daar dan eindelijk de erkenning. De 48e Gouden Televizier-Ring werd vrijdagavond uitgereikt aan presentator Art Rooijakkers uit Geldrop voor het programma Wie is de Mol?
Geschreven door

"Het werd tijd ook zeg", was de eerste reactie van Art. "Het is fantastisch om eindelijk te winnen. Ik wil alle vaste medewerkers, die al jarenlang aan het programma meewerken van harte bedanken. En ook natuurlijk onze fans en kandidaten en alle mollen. Dank jullie wel allemaal, we zijn ontzettend blij!", sloot hij af.
49 procent van de stemmenDe spanning liep hoog op toen voormalig Journaalpresentatrice Sacha de Boer de winnaar uit de enveloppe haalde. Divorce (RTL4) en Flikken Maastricht (TROS) streden ook mee om de felbegeerde ring, volgens traditie een ontwerp van kunstenares Anneke Schat. Wie is de Mol? behaalde 49 procent van de stemmen die het publiek kon uitbrengen.
De makers van Wie is de Mol? hadden flink campagne gevoerd om niet nog een keer naast de prijs te grijpen. Ze maakten bijvoorbeeld al enkele deelnemers bekend voor het komende seizoen. Het programma begon in 1999 en brak afgelopen seizoen alle records met 'Mol' Kees Tol.
Deze week werd er al volop gespeculeerd over een mogelijke winnaar. Volgens internetbedrijf OBI4WAN was hartstikke duidelijk dat Wie is de Mol? zou winnen. Het bedrijf baseerde zich op cijfers van sociale media.
Mol, Mol en nog eens MolJeroen van Koningsbrugge en Art Rooijakkers grepen naast de Zilveren Televizier-Ster Man 2013. Johnny de Mol kaapte de prijs voor hun neus weg. Hij won de ster voor de presentatie van zijn programma Waar is de Mol?
Bij de vrouwen was het zijn tante, Linda de Mol, die de prijs in de wacht sleepte. De Televizier Talent Award voor beste nieuwkomer op televisie ging naar Kees Tol. Eveneens een 'Mol', want dat was hij vorig seizoen in Wie is de Mol?
Daarmee was deze aflevering van het Televizier-Ring Gala in het Amsterdamse theater Carré een waar Mol-feestje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.