Leon Smits (21) uit Ommel vermist na avondje stappen in Deurne: politie blijft zoeken

DEURNE - De 21-jarige Leon Smits uit Ommel wordt sinds zondagochtend vermist. Leon was die nacht op stap met vrienden in Deurne. Even na vijf uur die morgen is voor het laatst iets van hem vernomen. Hij heeft toen geld gepind bij een Rabo-filiaal in Vlierden. Op bewakingscamera's was hij duidelijk te zien, net als zijn fiets, zo meldt de politie desgevraagd.
Een woordvoerder wilde niet zeggen hoeveel geld Smits van zijn rekening heeft afgehaald. Een half uur eerder zag een vriend hem voor het laatst.

Ze waren uit geweest in café De Koets in Deurne. Hun wegen scheidden op de kruising van de Vlierdenseweg en de Fabrieksstraat in Deurne, ter hoogte van een filiaal van de Lidl. Beiden moesten een andere kant op om naar hun huis te fietsen. Leon is echter niet thuis aangekomen.

Een raadsel
Het is voor familie en vrienden van Leon een raadsel wat er met hem is gebeurd. Zijn telefoon neemt hij niet meer op. Op de bewuste stapavond is er volgens de politie niks vreemds voorgevallen.

In de nacht van zondag op maandag hebben politie en vrienden de meest logische route van ongeveer zes kilometer vanuit Deurne naar Ommel  afgezocht. Later op de ochtend is de zoektocht voortgezet, onder anderen met Leons familie. Hierbij is voorts een politiehelikopter ingezet. Niet alleen de meeste logische route is nagetrokken, ook afwijkende routes worden beoordeeld.

Onoverzichtelijk gebied
Het gebied waar wordt gezocht is erg onoverzichtelijk. Het gaat om een bosrijk waterwingebied en verder zijn er verschillende maïsvelden in de omgeving. Dit maakt het zoeken niet gemakkelijk. De politie is tot aan de avond doorgegaan met zoeken. Ze zal ook daarna elke aanleiding aangrijpen om de man terug te vinden, zo meldt ze.

Ook via sociale media zijn vrienden en familie op zoek naar Leon. Via Facebook en Twitter zijn bijvoorbeeld al diverse oproepen gedaan.Grijze Batavus damesfiets
Wijkagent Gerrit van Zanten van de politie Deurne twitterde maandagochtend over de vermissing van Leon. Hij vraagt mensen ook specifiek uit te kijken naar de fiets van Leon, een donkergrijze damesfiets van het merk Batavus. Een recent model met een kapotte kettingkast en een defecte standaard, aldus de tweet van de wijkagent.

Via Burgernet is maandagochtend ook een opsporingsbericht verspreid:


Ommel erg betrokken
Iedereen in Ommel is volgens onze verslaggever die maandag in het dorp was, erg betrokken bij de zaak. De familie van Leon is bekend in het dorp vanwege haar betrokkenheid bij de gemeenschap. Mensen reageren dan ook geschokt op de vermissing van Leon.

De tips die de politie maandag tot middernacht heeft binnengekregen, hebben niets opgeleverd. Dat laat wijkagent Marianne van Kempen op Twitter weten. Mensen die meer weten van de vermissing, kunnen volgens Van Kempen dan ook beter met de politie bellen.
Deel dit artikel: