Broers van de Kerkhof: ‘Matavž niet de goede spits voor PSV’

EINDHOVEN - Een gitzwart weekend voor Brabant als het over het eredivisievoetbal gaat. PSV, NAC én RKC verloren alle drie. Vooral de nederlaag van PSV deed pijn bij de gebroeders Van de Kerkhof. Willy baalt nog na. “Het was een geweldige wedstrijd, goed gespeeld en dan mis je dus de juiste spits.”

De laatste weken begint PSV steevast met Tim Matavž in de voorste linie. "Je ziet dat Matavž niet de goede spits is voor PSV", moppert Willy. "Hij was onzichtbaar en dan loop je tegen deze averij op. We hebben wel goed gespeeld, de kansen zijn er, maar we missen ze te veel. Het euvel hadden we vorig jaar ook al."

René valt zijn broer bij.  "Ik denk dat je 'm een keer op de bank moet zetten en Locadia moet laten spelen. Misschien dat het wel beter gaat als Narsingh weer terug is."

Maher niet lekker in z'n vel
Een andere oplossing zou spelen met twee spitsen kunnen zijn, denkt Willy. Al is er ook nog een ander probleem. "We werden ook wat overbluft door Groningen en dan missen we toch nog wat karakter in de strijd. Dan zie je ook dat Maher niet lekker in z'n vel zit. Je ziet dat hij geen vertrouwen heeft in z'n spel. Dat straalt hij uit."

Toch houdt René goede moed. "Donderdag moeten we naar Dinamo Zagreb en komende zondag Roda JC en dan tegen Roda voor de beker. Dat moeten toch overwinningen worden…"

'Treurig weekend'
De uitglijder van PSV werd bepaald niet gecompenseerd door NAC en RKC want ook die twee verloren. "Ja het was absoluut een treurig weekend", zegt Willy die van een rare competitie spreekt. "Als je ziet dat de bovenste al zoveel verliespunten heeft dan gaan we een leuke competitie tegemoet of een competitie van de armoede."
Deel dit artikel: