Ouders over thuiskomst vermiste Leon Smits: 'We hebben hem een knuffel gegeven en in bed gelegd'

OMMEL - De ouders van Leon Smits, die sinds zondagochtend vermist was, weten waarom hij weg is geweest. Maar op de reden willen zij niet ingaan. Dat heeft de vader van Leon, Henri, woensdag aan Omroep Brabant laten weten. Leon is dinsdagavond in goede gezondheid thuis gekomen. Na thuiskomst hebben zijn ouders en de politie met hem gesproken en daarna hebben zijn ouders hem in bed gelegd.
Leon wilde volgens zijn vader met rust gelaten worden. Hij zit in de knoop met zichzelf, maar wat er precies aan de hand is, wil zijn vader nu niet zeggen. Zijn ouders gaan woensdag met hem naar de huisarts. Lichamelijk mankeert hij verder niets, zegt vader Henri.

Zoektocht
De 21-jarige man uit Ommel kwam dinsdagavond rond half tien thuis nadat hij sinds zondagochtend vroeg vermist was. Vrienden, familie en politie zijn naar hem op zoek geweest.

Volgens zijn vader kwam Leon dinsdagavond rond half tien opeens aangefietst. "De hele kamer zat vol met vrienden en familie en iedereen riep opeens: 'daar is hij!'. Hij zette gewoon zijn fiets in de garage en mijn vrouw en ik zijn toen naar hem toegegaan."

Vakantiehuisje
Het gerucht ging dat Leon de afgelopen dagen in een vakantiehuisje zou hebben gezeten, maar dat klopt volgens zijn vader niet. "Hij is veel verder weggeweest, maar waar hij precies was, weten wij ook nog niet." Leon heeft volgens zijn vader niets meegekregen van de zoektocht naar hem en de aandacht in de media. "Hij ziet het nu op tv en vindt het heel erg dat iedereen zo ongerust is geweest."

Boos zijn zijn ouders niet, maar vooral opgelucht. "Ik heb er wel gemengde gevoelens over en we zitten met veel vragen." De vader van Leon is erg dankbaar voor alle steun van vrienden en familie en zegt dat de politie ontzettend goed werk heeft verricht.

Politie heeft zaak afgerond
Volgens een woordvoerder van de politie is de zaak voor de politie met de thuiskomst van Leon afgerond. Er is volgens hem geen sprake van strafbare feiten. De politie doet dan ook geen onderzoek meer. Ook de woordvoerder benadrukt woensdagochtend dat Leon niet op het vakantiepark Prinsenmeer in Asten/Ommel is geweest.

Het hulpgeroep dat jongeren zondagochtend vroeg in Vlierden hebben gehoord, in de buurt van de plek waar Leon toen nog is gezien, wordt door de politie nog wel onderzocht. Maar een link met de vermissing van Leon is er volgens de woordvoerder niet.