Eigenaar van ontsnapte uil Eindhoven meldt zich: oehoe gaan we haar vangen?

22 oktober 2013 om 21:16
nl
De eigenaar van de gespotte oehoe in Eindhoven heeft zich woensdagavond gemeld. Het dier, genaamd Maxime, zit al drie weken op het dak in de Meteoorstraat in Eindhoven. De eigenaar is blij dat zijn ontsnapte uil gevonden is, al vraagt hij zich wel af hoe hij het beest weer kan vangen.
Geschreven door

Slechts één uur nadat het bericht op de website en Facebookpagina van Omroep Brabant werd geplaatst, meldde eigenaar Hans Arnouts uit Son en Breugel zich.
SuperliefDe eigenaar weet bijna zeker dat dit zijn uil is. ''Drie weken geleden ontsnapte mijn oehoe. Zij had de knoopjes uit het touw gehaald waarmee ze vast zat.'' Arnouts had het dier pas enkele dagen. ''Ik heb Maxime drie dagen voordat ze ontsnapte, gekocht. Ze is superlief, maar ze moet vast honger hebben nu.''
KuikentjesBuurtbewoners wisten niet wat ze met het beest aanmoesten. "Hij is enorm en heeft al een hond aangevallen", vertelde buurtbewoonster Dionne Burgemeester woensdagavond.
''Ik hoopte al dat ze zou leren jagen'', vertelt eigenaar Arnouts. ''Anders was ze al lang dood geweest. Donderdag of vrijdag neem ik wat kuikentjes mee om Maxime te kunnen vangen.''
Uil op uitkijkDe grote uil zit sinds drie weken in de Eindhovense buurt Eckart. Het beest zit meestal op het dak van het huis van Jolanda Huigen en soms zit hij in een boom. Buurtbewoners hebben geprobeerd om het dier te vangen, maar de vogel vliegt steeds weg. "We hebben al van alles geprobeerd, maar niks lukt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.