Video

Eerste proeffabriek in Nederland voor 3D printen van metaal gestart in Eindhoven

23 oktober 2013 om 15:17
nl
De allereerste 3D-printer van Nederland waar bedrijven metalen dingen kunnen laten maken is donderdag begonnen. Het apparaat staat op Strijp-S in Eindhoven in een hal van een voormalig Philips-gebouw.
Geschreven door


Het bedrijf Additive Industries is eigenaar van de 3D-printer.
ProeffabriekHet is de bedoeling dat technische bedrijven in de regio gaan onderzoeken welke metalen producten geschikt zijn om 3D uit te printen in het 'Add Lab'. Het principe van zo'n apparaat is dat een laserstraal metaalpoeder laagje voor laagje opbouwt en daardoor zeer precies kan werken. Ook gaat er nauwelijks materiaal verloren.
Het is niet de bedoeling dat er op Strijp-S massaproductie wordt opgezet. Jonas Wintermans van Additive Industries: "We noemen dit specifiek een proeffabriek, een faciliteit waar high tech toeleveranciers kunnen gaan leren wat er mogelijk is met deze techniek".
NTS PrecisionEén van de deelnemende bedrijven is NTS Precision in Eindhoven, dat metalen onderdelen uit massieve blokken metaal freest. Daarbij gaat tot wel 70 procent van het materiaal verloren. Samen met acht andere bedrijven gaat NTS Precision op Strijp-S proeven doen met uitprinten van 3D onderdelen van metaal. In totaal is er 1,8 miljoen euro geïnvesteerd in het Add Lab.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.