Directie PSV baalt van uitlekken rapport Forum PSV

EINDHOVEN - PSV baalt ervan dat het rapport van Forum PSV is uitgelekt. Het Forum stond onder leiding van oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband en deed onderzoek naar de gewenste clubcultuur bij PSV.
In plaats van alleen de bevindingen van de commissie, lekten maandag via Voetbal International ook de observaties en indrukken uit. Dat was nooit de bedoeling.

Wantrouwen en achterdocht
Algemeen directeur Tiny Sanders trok zich de forse kritiek in het rapport aan, zo bekende hij op een ingelaste persconferentie. "Maar zowel wij als het Forum kunnen er niet bij dat iemand de risico's heeft genomen om PSV te beschadigen, door dit rapport te lekken. Hierdoor veroorzaak je juist wantrouwen en creëer je achterdocht.''

Opstappen niet aan orde
Hij verbond, net als technisch manager Marcel Brands, geen conclusies aan de bevindingen. ,,Opstappen is niet aan de orde en dat vindt het Forum ook.'' In het rapport staat onder meer dat de directie en raad van commissarissen (rvc) van PSV op een andere manier moeten leidinggeven. Ook ontbreekt het volgens het rapport bij PSV aan een langetermijnvisie.

Brands en Sanders konden zich in een groot aantal aanbevelingen vinden. "En aan een aantal zaken wordt al gewerkt", verduidelijkte Brands, die daarbij voorbeelden gaf als het langer binden van jeugdtrainers, het vaker betrekken van oud-spelers bij de club en het creëren van een topsportklimaat op trainingscomplex De Herdgang.

Wat Sanders betreft draait het beleid echter niet 180 graden. "Maar de temperatuur van de thermostaat mag best een paar graadjes hoger."