Topdrukte bij Interpolis in Tilburg na herfststorm: 3.500 schademeldingen

28 oktober 2013 om 18:39
nl
Het noodweer dat maandag over het land trok heeft tot veel schademeldingen geleid bij verzekeraar Interpolis in Tilburg. Tot vier uur maandagmiddag kreeg ze landelijk ruim 3500 schademeldingen.
Geschreven door

Het merendeel van de schademeldingen komt van particulieren. 500 boeren deden melding van schade, afkomstig uit alle sectoren: glastuinbouw, veehouderij en landbouw. De meeste schade liepen boeren in Noord-Holland, Flevoland en Friesland.
Vele miljoenenDe verzekeraar vermoedt dat het aantal meldingen na de herfststorm de komende dagen nog fors zal stijgen. Ze maakt nog geen schatting over het schadebedrag. "Het gaat in ieder geval om vele miljoenen."
Omgewaaide bomen hebben de meeste schade veroorzaakt. Ook kwamen er veel meldingen binnen van omgewaaide schuttingen, weggewaaide dakpannen en gesneuvelde ruiten in de tuinbouwkassen. Per regio is nog niet te zeggen waar de schade het grootst is.
Extra personeel180 medewerkers werden aan het werk gezet om schademeldingen in behandeling te nemen. Ook maandagavond en dinsdag wordt extra personeel ingezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.