Minister Blok: 'Armoede door stijgende woonlasten Den Bosch serieus signaal'

29 oktober 2013 om 01:43
nl
'Een serieus signaal', zo noemt minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst de stijgende woonlasten die armoede veroorzaken in Den Bosch. Blok vindt dat er ook kanttekeningen geplaatst moeten worden bij een aantal conclusies van het onderzoek van RIGO en de gemeente Den Bosch. Dat staat in een reactie die de minister maandag verstuurde aan de Tweede Kamer.
Geschreven door

Ruim een kwart van de huurders in Den Bosch geeft dit jaar veel meer geld uit aan huur- en energiekosten dan volgens de Nibud-normen verantwoord is. Daar krijgen steeds meer mensen last van, blijkt uit het onderzoek van bureau RIGO dat twee weken geleden is gepubliceerd. 
'Serieus signaal'Minister Blok legt deze conclusies niet naast zich neer, zo blijkt uit zijn reactie: "Dat is een serieus signaal. Door de crisis is de totale lastendruk toegenomen en dat komt vooral door de gestegen werkloosheid."
Toch zet blok sommige conclusies uit het rapport ter discussie. De Nibud-gegevens waarmee is gerekend in het RIGO-onderzoek, zijn richtlijnen. Dat vertroebelt het beeld dat geschetst wordt van de Bossche situatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.