'Ook illegale jachtpraktijken in Leenderbos' stelt Partij voor de Dieren, onderzoek geëist

DEURNE - De Partij voor de Dieren heeft aanwijzingen dat er ook illegale praktijken plaatsvinden in het Leenderbos. Een bron spreekt ook daar van illegaal voeren, illegale jachthutten en misstanden met aangeschoten dieren.

De Partij voor de Dieren stelt vrijdag Statenvragen naar aanleiding van het bericht over de illegale jachtpraktijken in Deurne. Omroep Brabant bracht dinsdag het verhaal dat jagers in Deurne zich schuldig maken aan ernstige dierenmishandeling.

Onderzoek naar misstanden Deurne
De partij laat weten dat ze de zaak hoog opneemt. Ze wil een onderzoek naar de misstanden in Deurne en verwacht van de provincie dat dit wordt uitgezocht. Klokkenluiders kunnen zich volgens de partij anoniem melden bij het meldpunt 'Jachtmisstanden Brabant'

Statenlid Marco van der Wel gaat vrijdag vragen stellen aan Johan van den Hout, de verantwoordelijk gedeputeerde. "We willen dat er een onderzoek komt en dat de provincie aangifte doet bij het Openbaar Ministerie en dat de gehele Brabantse jacht door de mangel genomen wordt."

Barbaars gedrag
In stukken die in het bezit zijn van Omroep Brabant beschrijft een klokkenluider de mishandeling van jonge vossen: ": "De uitgegraven jonge vossen worden ter plekke tegen een boom doodgeslagen. Ik heb dit met eigen ogen gezien. Dit noem ik middeleeuws barbaars gedrag."

Martien Bots, voorzitter van de Wildbeheereenheid, spreekt beschuldigingen als het doodslaan van jonge vosjes tegen een boom tegen: "In het verleden is er weleens sprake van geweest dat vogelnesten van schadelijke vogels werden beschoten en dat er speciaal voor de jacht gefokte fazanten in het bos werden losgelaten. Nu zouden we dit soort zaken niet meer toestaan."

'Stemmingmakerij'
De faunabeheereenheid, de organisatie die toezicht moet houden op de jacht in Brabant noemt de berichtgeving 'stemmingmakerij' en wil verder niet reageren.
Deel dit artikel: