FrieslandCampina sluit vestiging in Eindhoven

EINDHOVEN - FrieslandCampina gaat haar vesting in Eindhoven sluiten. Ook de vestiging in Woerden gaat dicht. Dit gaat ten koste van 174 banen.

Om door te kunnen groeien in Europa, gaat het bedrijf de productie en distributie voor verse zuivelproducten, zoals melk, yoghurts en desserts, in Nederland haar vestigingen herstructureren.                    

Nieuw distributiecentrum Maasdam
De productie van verse zuivel van de vestiging van FrieslandCampina in Eindhoven, waar 142 personen werken, wordt medio 2015 overgeheveld naar FrieslandCampina-productielocaties in Rotterdam en Maasdam. De distributieactiviteit van verse zuivel in Woerden, in totaal 58 personen wordt medio 2015 verplaatst naar Maasdam.

In Maasdam vervallen in de loop van 2015 in de productie vijftien arbeidsplaatsen en in de distributie achttien. In Limmen en Drachten vervallen acht arbeidsplaatsen en in Rotterdam vijf. In het nieuw te bouwen distributiecentrum in Maasdam ontstaan 72 nieuwe arbeidsplaatsen.

Realiseren strategie
Volgens Cees ’t Hart, CEO Koninklijke FrieslandCampina, maakt de sluiting van de vestigingen onderdeel uit van een nieuwe strategie. "We liggen voor op schema met het realiseren van onze nieuwe strategie door de goede ontwikkelingen in Azië en door de verkoop van ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. Daarin investeren we volop."

Vooral de marge van een aantal merkproducten van FrieslandCampina staat onder druk. "Het verbeteren van de efficiency en het versnellen van de innovatie van merkproducten staan dan ook centraal in onze aanpak in Europa."

Deel dit artikel: