Etten-Leur ziet af van omstreden Polenhotel

7 november 2013 om 22:46
nl
Er komt waarschijnlijk geen pension met vierhonderd arbeidsmigranten in Etten-Leur. Dat maakte het college van B en W donderdagavond bekend.
Geschreven door

Als alternatief voor de grootschalige huisvesting van de buitenlandse werknemers ziet het college liever meerdere gebouwen. Die moeten per stuk onderdak bieden aan minimaal zes tot maximaal veertig bewoners.
Het college ziet af van het grote pension, omdat zowel burgemeester als wethouders menen dat er in Etten-Leur nog enkel plaats is voor tweehonderd migranten. Dat maakten zij bekend na een grootschalig onderzoek naar de huisvesting van arbeidsmigranten.
Geen PolenhotelZodra de gemeenteraad instemt met het voorstel, kunnen er 'serieuze plannen' worden ingediend voor de huisvesting van arbeidsmigranten, zo staat in een verklaring van de gemeente.
Met de bekendmaking komt er hoogstwaarschijnlijk een einde aan de discussie over het omstreden arbeidsmigrantencomplex, in de volksmond het Polenhotel, van uitzendorganisatie Goodmorning. Met name raadsleden en bewoners waren kritisch en noemden het een 'megamensenstal'.
Ruim duizend migrantenIn Etten-Leur wonen momenteel 1100 arbeidsmigranten. Circa 500 daarvan wonen zelfstandig of in gezinsverband. Nog eens 450 mensen verblijven bij de bedrijven waar ze werken en 150 migranten zitten op kamers, zo blijkt uit het onderzoek dat in opdracht van de gemeente is uitgevoerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.