Stagiaire (27) beschuldigd van versturen seksueel getinte berichtjes naar minderjarige leerlingen

DEN BOSCH - Justitie doet onderzoek naar een 27-jarige vrouw uit Den Bosch. Ze wordt verdacht in een zedenzaak die zich afspeelde rondom het Hervion College in Den Bosch. De vrouw was daar dit jaar werkzaam als stagiaire. Ze zou seksueel getinte Whatsapp- en Facebookberichten naar minderjarige leerlingen verstuurd hebben.
Meerdere leerlingen hebben aangifte gedaan, meldt de politie. Zij hebben het onderzoek afgerond en overgedragen aan justitie. Het onderzoek van justitie loopt nog. Een politiewoordvoerder zei dat de vrouw kort aangehouden is geweest.

Hervion College
Volgens Edward de Gier, directeur van het Hervion College, heeft de zaak gespeeld in de zomervakantie. De vrouw was op dat moment niet verbonden aan de school.  De schoolleiding vindt het jammer dat de zaak publiek is geworden en ze betreurt het voor de betrokken leerlingen en school.

Ze zou na de zomer wel een tweede stageperiode bij een school binnen het Hervion College volgen. Dat is er niet van gekomen, omdat de school door een vertrouwenspersoon van de politie is ingelicht over de zedenzaak. Volgens Fontys Hogescholen, waar de vrouw de Lerarenopleiding volgde, heeft ze haar stage bij het Hervion College niet gehaald. Ze is daarna gestopt met haar studie.

Nog een zaak
Maandag werd bekend dat ook op het ds. Pierson College in Den Bosch een een zedenzaak speelde. Een 29-jarige lerares geschiedenis werd ontslagen, omdat ze pikante berichtjes naar leerlingen stuurde via WhatsApp. Ze schreef dat ze het shirt van een leerling wilde uittrekken en dat ze hem van zijn nek naar beneden wilde blijven kussen.