Vermeend slachtoffer (15) stagiaire: 'Klasgenoot voor m'n ogen ontmaagd, ze ging met mij verder'

DEN BOSCH - Twee 15-jarige leerlingen van het Hervion College zeggen dat zij misbruikt zijn door een 27-jarige stagiaire die hen lesgaf. Vrijdag werd bekend dat justitie onderzoek doet naar de stagiaire, omdat ze seksueel getinte berichtjes naar minderjarige leerlingen gestuurd zou hebben.
Volgens de twee leerlingen, die anoniem willen blijven, is er meer gebeurd. De stagiaire zou seks gehad hebben met de 15-jarige jongen, die een vorm van autisme heeft. Ze zou zich daarna vergrepen hebben aan het 15-jarige meisje.

Misbruik
"Die jongen is een goede schoolvriend van mij", vertelde het meisje tegen Omroep Brabant. "Ze heeft hem voor mijn ogen ontmaagd. Toen ben ik in huilen uitgebarsten, omdat ik het heel akelig vond om te zien. Ze is toen gestopt en met mij verder gegaan."

De situatie liep volgens de twee uit de hand toen ze bij de stagiaire thuis waren. Ze waren daarvoor een paar keer samen met de vrouw op stap geweest. "Ze papte met ons aan in de lessen en wij namen haar steeds meer in vertrouwen", aldus de leerlinge. "Ze nam me mee naar een andere wereld en ze heeft mij en mijn klasgenoot dronken gevoerd."

Zedenzaak
Volgens de twee leerlingen zijn er meer slachtoffers. De politie bevestigt dat er meerdere aangiftes tegen de stagiaire zijn gedaan, maar laat niets los over de inhoud.

Het 15-jarige meisje zegt dat ze geen contact meer heeft met de vrouw. Volgens haar heeft de stagiaire wel haar excuses aangeboden voor wat er gebeurd is.