Einde in zicht voor aspergebedrijf José Janssen in Someren

9 november 2013 om 17:33
nl
De Kamer van Koophandel (KvK) wil het tuinbouwbedrijf van de in opspraak geraakte aspergeteelster José Janssen uit Someren ontbinden.
Geschreven door

Dat heeft haar advocaat Theo Linssen zaterdag bevestigd, naar aanleiding van een mededeling hierover van de KvK in de NRC. “Er vinden geen activiteiten meer plaats in het tuinbouwbedrijf, daarom is de KvK voornemens de bv te ontbinden”, vertelt Linssen.
1 miljoen euro boete   Janssen kreeg in verschillende zaken in totaal ruim 1 miljoen euro aan boetes opgelegd omdat ze tussen 2006 en 2011 diverse arbeidswetten overtrad. Ze kreeg ook 3 jaar cel voor uitbuiting van Poolse, Roemeense en Portugese arbeiders. Die moesten 7 dagen per week 10 tot 14 uur per dag werken voor een salaris onder het minimumloon.
Geen geld meerEerder dit jaar bepaalde de rechtbank in Den Bosch dat Janssen een deel van de boetes van de Arbeidsinspectie - ruim 3 ton - niet hoeft te betalen omdat ze niets meer heeft.
Volgens Linssen gaat het niet goed met Janssen. "Ze is een paar maanden op vrije voeten en probeert een nieuw bestaan op te bouwen, maar dat is niet makkelijk. Ze heeft nu wel huisvesting gevonden", aldus de advocaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.