Video

Tilburgse 'sluipschutter' Leo Alkemade succesvol: 'Concept in kroeg bedacht'

12 november 2013 om 17:28
nl
Als je de naam Leo Alkemade hoort, gaat er misschien niet direct een belletje rinkelen. Maar deze Brabander is landelijk bekend van televisieseries, reclame's en uit het theater. Geboren in Loon op Zand, opgegroeid in Den Bosch, woonachtig in Tilburg maar voornamelijk te vinden in de Randstad. Een rasechte Brabander met een missie in 'medialand'.
Geschreven door

Alkemade volgde zijn studie aan de Bossche Koningstheateracademie en studeerde af als cabaretier. Hij vormde een cabaretduo met Roel Bloemen en werd landelijk bekend door zijn rollen in 'Shouf Shouf de Serie', 'Komt een man bij de dokter' en 'Mag ik u kussen?' en is nu te zien bij BNN in 'Sluipschutters'.
SluipschuttersAlkemade is erg trots op het succes van Sluipschutters. "Dat heb ik echt samen met vier vrienden samen in de kroeg bedacht. BNN was zo enthousiast dat we het mochten gaan opnemen en niet zonder succes, volgend jaar nemen we een nieuw seizoen op."
2014 lijkt een druk jaar te worden voor Alkemade, want naast Sluipschutters zien we hem ook in de nieuwe serie Smeris, naast Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven.
Een portret over Leo Alkemade is dinsdag 12 november te zien in Onder Ons.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.