Bredanaar Martino Kerremans komt er na zestig jaar achter dat hij als baby is verwisseld

BREDA - Martino Kerremans uit Breda kan het nog maar amper bevatten. Onlangs deed hij de bizarre ontdekking dat hij geen biologische familie is van zijn zussen. De Bredanaar blijkt als baby te zijn verwisseld in het Ignatiusziekenhuis.
Kerremans werd volgens zijn geboortekaartje op 3 februari 1953 geboren in het Bredase ziekenhuis. Daarna groeide hij nietsvermoedend op in het gezin met naast zijn ouders, nog zes zussen.

DNA-test
Toch kreeg Martino op latere leeftijd het vermoeden dat er 'iets' niet klopte: ''Mijn moeder had me wel eens gezegd dat ik als baby in het ziekenhuis was verwisseld met een ander kindje. Maar die fout zou ook meteen weer zijn gecorrigeerd'', aldus Kerremans. Om aan alle onzekerheid een einde te maken, besloot hij na het overlijden van moeder een DNA-test te doen met twee zussen. Daaruit bleek dat Martino dus geen biologische band heeft met de rest van het gezin.

''Het is heel moeilijk omdat niks meer klopt van waar je zestig jaar dacht dat het de waarheid was'', aldus een aangeslagen Martino. Ook voor zijn zussen kwam de DNA-uitslag als een verrassing. ''Dit verwacht je niet maar ik denk dat mama het wel altijd onbewust heeft geweten'', zegt zus Antoinette. ''Maar ze was zo'n oprechte en goede moeder. Ze hield gewoon van Martino, tweehonderd procent.''


Watersnoodramp
Martino Kerremans denkt dat zijn verwisseling mogelijk iets te maken heeft met de hectiek in de dagen na de watersnoodramp. Begin februari 1953 werd een groot deel van Zeeland en West-Brabant getroffen door het wassende water. De ziekenhuizen in de nabij gelegen steden hadden hun handen vol aan mensen uit het rampgebied.

Kerremans hoopt dat iemand zijn verhaal herkent, of misschien zelfs weet met wie hij is verwisseld. Hij wil na zestig jaar graag zijn biologische familie leren kennen. ''Maar je bent en blijft mijn broer hoor'', benadrukt zijn zus Antoinette.  

Meer over het bijzondere verhaal van Martino Kerremans donderdag in Onder Ons of BN/De Stem.
Deel dit artikel: