Mario van E. opnieuw voor de rechter voor dood Elsa Tisseur uit Veghel

VEGHEL - Twaalf jaar cel kreeg Mario van E. vorig jaar van de rechtbank voor het vermoorden van Elsa Tisseur uit Veghel. De ex-vriend van Elsa is volgens zijn advocaat onschuldig en dus is hij in hoger beroep gegaan. Donderdag stond hij terecht voor het hof in Den Bosch. De zaak wordt in februari voortgezet.
De rechtbank vond vorig jaar dat er geen sprake is van voorbedachten rade en dat er onvoldoende bewijs is dat Elsa levend is begraven. De straf voor de 46-jarige Mario van E. viel daarom lager uit dat de zestien jaar cel die door justitie werd geëist. Wel noemde de rechter Van E. respectloos en gewetenloos.

Wel of niet levend begraven
Deskundigen waren het oneens over de vraag of de vrouw levend is begraven, zo bleek vorig jaar tijdens de rechtszaak. De verdachte ontkende iedere betrokkenheid. Volgens advocaat Paul Saris is zijn cliënt onschuldig. Of de rechter uitgaat van doodslag of moord is bij dit standpunt volgens hem niet belangrijk.

Tisseur werd in september 2010 door haar ex-vriend als vermist opgegeven. Drie maanden later werd haar lichaam gevonden in de bossen bij Veghel.
Meer over dit onderwerp:
veghel moord elsa tisseur mario van e rechtzaken