Omroep Brabantpubliek: geen cent voor Filipijnen

EINDHOVEN - Een mediapoll is geen wetenschap, maar cijfers zijn soms de thermometer in het achterwerk van de samenleving. De thermometer die Omroep Brabant woensdag inbracht met als vraag: ga jij geld geven voor de slachtoffers in de Filipijnen gaf het volgende beeld: negentig procent van onze websitebezoekers antwoordde 'nee'.
Dat betekent dat één op de tien Omroep Brabant-lezers iets over heeft voor de tienduizenden mensen die door een tyfoon familieleden, huis en haard verloren.

De landelijke publieke- en commerciële omroepen voeren maandag de hele dag een inzamelingsactie. Ondanks de negatieve reacties van de invullers van onze poll lijkt het er toch op dat Brabanders dan niet verstek zullen laten gaan.

Wel veel Brabantse initiatieven
De redactie krijgt ook veel mails van mensen die wel degelijk plannen hebben om de inzameling tot een succes te maken. Fotograaf Maurice van Linder uit Eindhoven bijvoorbeeld heeft een boek gemaakt met portretten van inwoners van Manilla. De opbrengst van de verkoop gaat naar UNICEF. De leerlingen van de Cobbenhagemavo gaat met de pet rond op de school.

En zo zijn er veel meer initiatieven van provinciegenoten met een groot hart. Een mediapoll is geen wetenschap.