Eigenaar sportschool De Citadel uit Helmond laat vrouw door politie buitenzetten: 'Genoeg is genoeg'

HELMOND - Tijdens het sporten door de politie uit je favoriete sportschool worden gezet. Dat overkwam Anja Bralten uit Helmond donderdagavond. Vanwege een conflict over abonnementsgeld liet de eigenaar van Sportschool Citadel haar verwijderen. "Ik sport er al ruim twaalf jaar, dit is toch belachelijk." Voor eigenaar Freek Stegehuis was de maat vol: "Ik ben er helemaal klaar mee."
De problemen tussen Anja en Sportschool Citadel begonnen toen Anja haar abonnement voor een jaar wilde voorschieten in plaats van elke maand te betalen. "Het is een stuk goedkoper om per jaar af te rekenen in plaats van per maand, en dus schakelde ik over."

'Twee keer voor maand betalen'
Het ging volgens Anja mis toen de sportschool haar vervolgens een maand twee keer liet afrekenen. "Ik denk: 'Dat kan toch helemaal niet!' Vervolgens heb ik netjes de maand van het jaarabonnement afgehaald. Maar daar nam de sportschool geen genoegen mee."

Donderdagavond kwam het conflict tot een hoogtepunt. Anja werd vriendelijk verzocht de sportschool te verlaten. Dit deed ze niet en dus haalde de eigenaar de politie erbij.

Al ruim een half jaar werd er geruzied over het te betalen bedrag. Het zou volgens Anja gaan om een bedrag van dertig euro. Volgens eigenaar Freek Stegehuis is het hem zeker niet om het geld te doen. "Het lijkt wel of ze het niet wil begrijpen. Ik heb het haar op zoveel manieren uitgelegd, maar het kwartje valt maar niet. Dit is het zoveelste akkefietje en nu is het genoeg. Ik heb per direct het abonnement stopgezet en haar het al betaalde geld teruggegeven."

'Blijf er liever sporten'
Als het aan Anja ligt, blijft ze gewoon sporten bij Sportschool Citadel. "Het is een erg fijne sportschool. Het personeel is erg goed en ik kom er graag. Ik heb geen zin om een andere sportschool te gaan zoeken. Ik zit hier goed op mijn plek."       

Eigenaar Freek Stegehuis wil daar niet meer aan beginnen. "Ze is hier niet meer welkom. Al dat gedoe is het ons niet waard. Kennelijk kunnen we het Anja niet naar de zin maken. En voor mijn personeel en de rest van de klanten is dat continu gezeik ook niet bepaald prettig. Daarom is het beter dat onze wegen scheiden."