Golfer Maarten Lafeber verliest startbewijs Europese tour

18 november 2013 om 15:00
nl
Golfer Maarten Lafeber uit Eindhoven verliest zijn startbewijs voor de Europese tour. Voor zo'n startbewijs moest Lafeber bij de beste 25 van PGA Qualifying School in Girona eindigen. De golfer werd 48ste.
Geschreven door

Vooral vrijdag, de laatste dag, van het tournooi verliep desastreus voor Lafeber. Hij begon met een double bogey op de eerste hole. Uiteindelijk liep hij een ronde van +4, daarmee kwam zijn totaal op -3. Zes slagen te veel voor een top 25-plaats en een startbewijs voor de Europese tour.
Vijf miljoen prijzengeldLafeber speelde sinds 2000 onafgebroken op de Europese Tour. Hij sloeg in die periode bijna vijf miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar. In 2003 was hij de beste bij het KLM Open.
Golfer Maarten Lafeber piekert er niet over om te stoppen. De Nederlandse prof is vastbesloten om volgend jaar op de Challenge Tour te spelen en via die weg weer een speelkaart voor de Europese Tour te bemachtigen. "Er wordt hier en daar gespeculeerd dat ik misschien zou stoppen, maar daar is absoluut geen sprake van", schrijft de Nederlander maandag op zijn website.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.