Video

Van Rijswijk Tweewielers: al honderd jaar tussen de fietsen in Tilburg

20 november 2013 om 14:59
nl
Fietsenwinkel Van Rijswijk Tweewielers aan de Noordhoekring in Tilburg vierde woensdag haar honderdjarig jubileum. Loco-burgemeester Joost Möller reikte, ter ere van het jublileum, aan vader en zoon Rijswijk de Tilburg Trofee uit.
Geschreven door

"Dat is waar je het honderd jaar voor gedaan hebt, het is een blijk van waardering", aldus Peter van Rijswijk. Samen met zijn zoon David is hij eigenaar van Van Rijswijk Tweewielers.
JansenHonderd jaar geleden begon de familie Jansen met een fietsenwinkel. De zoon nam het bedrijf over. "Die zoon was vrijgezel en had geen kinderen. Hij zocht een opvolger en zo is mijn vader erbij gekomen. Toen werd de naam 'Jansen en Van Rijswijk'. Sinds Jansen eruit is, ging het verder onder 'Van Rijswijk Tweewielers'", geeft David van Rijkswijk de geschiedenis weer.
De plaats van de winkel is in honderd jaar niet veel veranderd. "Het is begonnen in de Telegraafstraat en dat is hier een paar honderd meter vandaan. Nu honderd jaar later zitten we op deze locatie aan de Noordhoekring", aldus David.
Kapotte schoenIn de winkel komen mensen ook wel eens met vreemde vragen: "Ze komen hier met de gekste dingen. Ze komen bijvoorbeeld met een kapotte schoen of we die kunnen maken. Of met bedbodems of we die kunnen lassen. We proberen het iedereen naar de zin te maken", aldus vader en zoon.
De toekomst ligt voor ze. David ziet zijn kinderen later ook in het bedrijf werken: "Het is wel de bedoeling dat het verder gaat. En dat er nog honderd jaar bijkomen."
Komende honderd jaarIntussen zijn ze druk bezig met het herbouwen van de winkel aan de Noordhoekring: "Het wordt een schitterend mooie nieuwe winkel. We hopen volgend jaar voorjaar te openen. We gaan kijken wat we kunnen doen de komende honderd jaar", aldus Peter van Rijswijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.