Celstraf en tbs geëist tegen verkrachter (46) uit Schijndel

22 november 2013 om 01:36
nl
Een 46-jarige man uit Schijndel hangt in hoger beroep tot twee jaar celstraf en tbs met voorwaarden boven het hoofd voor aanranding en verkrachting van kinderen onder de twaalf jaar oud. Dat liet het Openbaar Ministerie donderdag weten.
Geschreven door

De ernstige zedendelicten werden gepleegd in onder meer Schijndel en Luyksgestel. De man werd vorig jaar aangehouden bij het Schijndelse Kloosterpark voor een gewelddadige verkrachting van een toen 6-jarig meisje. In totaal pleegde hij ontucht met vijf kinderen tussen 1997 en 2011.
In beroep om tbsDe rechtbank veroordeelde de man vorig jaar tot twee jaar cel en tbs met dwangverpleging, maar de Schijndelaar is daartegen in beroep gegaan omdat hij vindt dat tbs met voorwaarden voldoende is om herhaling te voorkomen. Het verschil is dat tbs met voorwaarden een maximale termijn van negen jaar heeft, terwijl bij dwangverpleging de duur onbeperkt is.
Een justitiewoordvoerder liet weten dat de man - als hij wordt veroordeeld - onder verscherpt toezicht valt van onder andere de reclassering. Als hij hieraan niet wil of kan voldoen, zal hem alsnog tbs met dwangverpleging worden opgelegd. De uitspraak van het Gerechtshof volgt waarschijnlijk over twee weken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.