Mensen onwel na koolstofmonoxidevergiftiging in Den Bosch

DEN BOSCH - Twee mensen zijn zondagmiddag rond kwart over twaalf in Den Bosch onwel geraakt door koolstofmonoxidevergiftiging. Dat gebeurde in een woning boven truckerscafé Treurenburg bij Den Bosch. Ze hebben het overleefd en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De bewoners sloegen zelf alarm. Vier ambulances, een traumaheli, brandweer en politiewagens kwamen ter plaatse.

Brandweer deed metingen
De brandweer heeft de twee bewoners uit het pand gehaald. Of zij op dat moment nog bij bewustzijn waren, is niet duidelijk. Vermoedelijk kwam koolmonoxide in verhoogde concentraties vrij, doordat een CV-ketel niet goed functioneerde.

Het truckerscafé onder de woning was op dat moment nog gesloten. De brandweer heeft metingen verricht en doet onderzoek naar de oorzaak. Voorlopig blijft zowel de woning als het truckerscafé dicht.

Sluipmoordenaar
Koolmonoxide is een kleur- en reukloos giftig gas.  Omdat mensen het gas niet ruiken en de symptomen niet herkennen, loopt het soms fout af. De symptomen bij koolstofmonoxidevergiftiging zijn hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid. Bij langere blootstelling kun je door zuurstofgebrek in de hersenen het bewustzijn verliezen en zelfs overlijden.