Mensen onwel na koolstofmonoxidevergiftiging in Den Bosch

24 november 2013 om 14:21
nl
Twee mensen zijn zondagmiddag rond kwart over twaalf in Den Bosch onwel geraakt door koolstofmonoxidevergiftiging. Dat gebeurde in een woning boven truckerscafé Treurenburg bij Den Bosch. Ze hebben het overleefd en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Geschreven door

De bewoners sloegen zelf alarm. Vier ambulances, een traumaheli, brandweer en politiewagens kwamen ter plaatse.
Brandweer deed metingenDe brandweer heeft de twee bewoners uit het pand gehaald. Of zij op dat moment nog bij bewustzijn waren, is niet duidelijk. Vermoedelijk kwam koolmonoxide in verhoogde concentraties vrij, doordat een CV-ketel niet goed functioneerde.
Het truckerscafé onder de woning was op dat moment nog gesloten. De brandweer heeft metingen verricht en doet onderzoek naar de oorzaak. Voorlopig blijft zowel de woning als het truckerscafé dicht.
SluipmoordenaarKoolmonoxide is een kleur- en reukloos giftig gas.  Omdat mensen het gas niet ruiken en de symptomen niet herkennen, loopt het soms fout af. De symptomen bij koolstofmonoxidevergiftiging zijn hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid. Bij langere blootstelling kun je door zuurstofgebrek in de hersenen het bewustzijn verliezen en zelfs overlijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.