Video

Ome Jan op Tilburgse Stuivesantplein is boos: 'Dit is bullshit'

25 november 2013 om 09:24
nl
De enige pleinbeheerder van Tilburg en omstreken is er straks niet meer. Jan van Laak werpt maandagochtend een blik op 'zijn' Stuivesantplein. "Dit vind ik bullshit", vertelt hij, terwijl hij een rondleiding geeft aan verslaggever Emile Vaessen, over het plan van de gemeente die hem wil wegbezuinigen.
Geschreven door

Dat je als gemeente moet bezuinigen is niks nieuws en dat daarbij gepassioneerde mensen de laan uit worden gestuurd ook niet. "Maar kom niet aan onze ome Jan”, spreken de inwoners in koor.
Grof vuilVolgens Van Laak is er per 1 januari geen ruimte meer voor hem op het plein. De gemeente behandelt hem als grof vuil, vindt hij. "Dit werk is mijn leven geworden", vertelt hij met een snik. Meer dan zeven jaar zette de 62-jarige toezichthouder zich in voor het plein.
"De gemeente pompt straks tonnen geld in dit plein om het op te knappen", weet Van Laak. "Waarom investeren ze dat geld niet in mijn werkgever Diamant-groep zodat ik kan aanblijven en het zelf kan doen?"
Meer dan vijfhonderd handtekeningenOme Jan is een doorzetter. Hij geeft zich niet zomaar gewonnen, vertelde hij zondag. Hij begon afgelopen week een handtekeningenactie en vroeg de buurt daarbij om hulp. De inwoners willen hun toezichthouder maar al te graag helpen, blijkt uit de 550 krabbels die Van Laak heeft verzameld.
Later op de dag geeft de gemeente een reactie op het wegsturen van ome Jan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.