Veilig kinderfilmpjes kijken via Eindhovense website Kindertube

EINDHOVEN - Stel, je peuter zoekt op YouTube naar leuke kinderfilmpjes, maar komt uit bij video's die niet voor kinderogen bestemd zijn. Jeroen Bouten (32) uit Eindhoven ervoer dit bij zijn twee kinderen van 1 en 3 jaar. Twee weken geleden lanceerde hij daarom de website Kindertube.nl, waar kinderen van alle leeftijden veilig kinderfilmpjes kunnen bekijken.

En wat blijkt? De website en Facebookpagina van Kindertube zijn een hit. Sinds de oprichting heeft Kindertube op Facebook meer dan 7000 likes.

Op de website staan meer dan 3000 kinderfilmpjes, die allemaal zijn gecontroleerd op kindvriendelijkheid. "Sinds de lancering krijg ik met name via Facebook alleen maar positieve reacties van ouders", vertelt Bouten.

Onderscheidend
Het initiatief van Bouten is niet uniek. Op internet zijn verschillende websites te vinden waar alleen maar kinderfilmpjes te zien zijn. Wel is de aanpak van Bouten onderscheidend ten opzichte van andere sites. Bouten: "Kindertube.nl is ook echt te gebruiken door de kinderen. Ik maak veel gebruik van afbeeldingen en zo min mogelijk tekst, waardoor het voor alle kinderen makkelijk te snappen is." Om de twee dagen worden nieuwe video's toegevoegd aan de site.

Begin december lanceert Bouten ook een app voor tablets en smartphones.

Deel dit artikel: