Nieuw album Jacqueline Govaert verschijnt in voorjaar 2014

EINDHOVEN - Als de naam Jacqueline Govaert valt, wordt dit nog steeds geassocieerd met Krezip. Toch maakte ze in 2010 al haar solodebuut met het album ‘Good Life’. Daarna werd het een paar jaar stil. Nu is Govaert terug. Ze geeft een aantal kleinschalige optredens en er wordt aan een nieuw album gewerkt. Eefke Boelhouwers belde dinsdag even met haar.
Na maandenlang te hebben gewerkt aan nieuwe nummers trad Govaert afgelopen zondag voor het eerst sinds drie jaar weer op. Dat deed ze op het Songbird Festival in Rotterdam. "Dat was helemaal te gek. Het was heel spannend. Het was voor het eerst dat ik de nieuwe liedjes speelde. Maar er was heel aandacht publiek, ze klapten hard en gaven staande ovaties. Het was nu alleen met m'n piano. Dat is wel wennen, maar heel bijzonder."

Drie concerten en nieuw album
In december geeft Jacqueline nog concerten in Utrecht, Amsterdam en in De Kapel in Eindhoven. Dat concert is een paar dagen voor Kerst. Maar of ze een kerstlied speelt, laat ze nog even in het midden. "Wie weet. Ik heb een lied geschreven op een dag met sneeuw. Misschien dat ik dat wel ga spelen."

Na deze drie optredens wordt de blik gericht op 2014. Dan komt haar nieuwe album uit. "Wanneer kan ik nog niet zeggen, maar het wordt in ieder geval het voorjaar van 2014." Voor wie niet kan wachten op het nieuwe werk biedt YouTube uitkomst. Want Jacqueline heeft op haar eigen kanaal al wat fragmenten geplaatst.


Meer over dit onderwerp:
JACQUELINE GOVAERT KREZIP MUZIEK