Kleuters die seksspelletjes speelden, blijven op basisschool Weilust in Breda

26 november 2013 om 15:02
nl
De twee kleuters die 'grensoverschrijdend seksueel getint gedrag' vertoonden op basisschool de Weilust in Breda blijven op die school, tenzij deskundigen het bestuur in de toekomst anders adviseren. Dat maakte directeur Jan Aarts dinsdag bekend.
Geschreven door

Volgens Aarts zijn er wel ouders die daar bezorgd over zijn.
Garanderen de veiligheid"Tegen hen zeggen we dat we de veiligheid van ieder kind op school garanderen. Er zijn zes extra leerkrachten ingezet die alles goed in de gaten houden."
Volgens Aarts is er voor de kinderen die betrokken waren bij de seksuele handelingen hulp ingeschakeld. "Zij krijgen extra aandacht en de instanties zitten er bovenop." Aarts liet eerder weten dat de kinderen zich van geen kwaad bewust waren en dat er geen sprake was van dwang. Een moeder van een leerling op de school zegt tevreden te zijn over hoe de school omgaat met de kwestie.
Wijkraad bijeen"Op de school is het echt goed geregeld, maar in de wijk (waar een van de betrokken kinderen woont, red.), moet die stap nog wel worden gemaakt." Begin december komt de wijkraad bij elkaar om het te bespreken.
De school heeft dagelijkse spreekuren georganiseerd voor bezorgde ouders. "Die zijn maandag van start gegaan. Daar kwamen op de eerste dag drie ouders op af. De een was een beetje bezorgd en de ander heel erg. Wij hebben het idee dat de ouders geholpen zijn met de spreekuren en dat het allemaal niet verkeerd gaat", vertelt Aarts.
Speciaal mailadresAfgelopen week heeft de school nog twee brieven over de extra leraren en de spreekuren naar de ouders gestuurd. "We doen er alles aan om ze op de hoogte te houden. Ook is er een speciaal mailadres in het leven geroepen waar ze terecht kunnen met vragen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.