Video

Asielzoeker uit Lage Zwaluwe duikt onder na mishandeling en bedreiging

27 november 2013 om 08:58
nl
Asielzoeker Ismael (25) uit Lage Zwaluwe duikt onder nadat hij mishandeld werd en hij bedreigd werd op Facebook. "Ik ben opnieuw in gevaar", zucht de vluchteling uit Sierra Leone. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij een meisje zou hebben lastiggevallen.
Geschreven door

Ismael werd maandagmiddag in Wagenberg in elkaar geslagen, nadat hij een meisje zou hebben lastiggevallen op het fietspad tussen Terheijden en Wagenberg. Na die actie, waarvan geen getuigen lijken te zijn, zette Arthur Huijbregts, de vader van het meisje, zijn foto op Facebook.
'Ze moeten deze hond in elkaar schoppen'De oproep "Wie heeft deze man gezien?" werd in een paar uur tijd 1640 keer gedeeld. Dit leidde tot reacties als: "Ze moeten deze hond in elkaar schoppen."
In de loop van de avond schrokken sommigen van de reacties en verwijderden de foto. Een van hen: "Het liep volledig uit de hand. Ze waren die man al aan het lynchen voordat ze wisten wat er precies gebeurd is."
'Ik wou alleen gedag zeggen'Ismael over het voorval op het fietspad: "Ik wou alleen maar gedag zeggen, dus zei ik: 'Hai.' Zij zei daar geen behoefte aan te hebben en noemde mij een Zwarte Piet. Ik zei dat dat racistisch was."
Nadat hij het fietspad af gereden was, werd Ismael midden in Wagenberg opgewacht en mishandeld door drie mannen. Ismael heeft nu een bult op zijn voorhoofd.
Bloeduitstorting en kneuzingenEen bloeduitstorting van drie centimeter, verder geen zichtbaar letsel, wel pijn door kneuzingen na mishandeling, zo staat in de brief van de arts op de Eerste Hulp van het Amphia Ziekenhuis in Breda.
Huijbregts noemt het relaas van Ismael ‘een cowboyverhaal’. "Die mannen wilden hem alleen waarschuwen. Toen ik Ismael later bij Hooge Zwaluwe zag fietsen, heb ik hem gefotografeerd. Hij fietste nog steeds in de omgeving rond."
'Ik wilde de mensen waarschuwen'Zijn dochter is wel degelijk lastiggevallen, zegt hij. "Ik dacht: rijdt die jongen nog steeds rond? Ik wilde de mensen waarschuwen. De politie kent de details.Voor mij is het boek nu dicht. Ik heb de foto dinsdagochtend van Facebook gehaald."
Politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer: "Het meisje zegt dat zij werd aangesproken door een onbekende man in niet verstaanbare taal. Ze vond het zo angstig dat zij haar vriend belde. Wij willen die vriend spreken."
AangifteIsmael heeft dinsdag aangifte gedaan. Op dringend verzoek van zijn advocate, die vond dat zijn zaak niet tot vrijdag kon wachten. Zij beloofde ook te zorgen voor een ander schuiladres.
GetuigenDe politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van Ismael die maandag rond 16.00 uur plaatsvond op de Brouwerijstraat in Wagenberg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.