Tilburg verkoopt Theater MIDI met een verlies van zeven ton

27 november 2013 om 15:06
nl
De gemeente Tilburg heeft na een jarenlange zoektocht het veelbesproken theater MIDI verkocht. Tilburg krijgt 1,3 miljoen euro voor het pand in het centrum van de stad. Dat heeft de gemeente woensdag gezegd.
Geschreven door

Het theater stond de afgelopen twee jaar leeg. Het stond te koop voor twee miljoen euro, maar is in die jaren in prijs gedaald. Het gebouw aan de Heuvelring is gekocht door twee beleggers.
AmateurkunstMIDI wordt een podium voor de amateurkunst. De nieuwe eigenaren willen de deuren van het theater zo snel mogelijk weer openen. Ze zijn inmiddels in gesprek met diverse Tilburgse stichtingen en verenigingen voor het huren van de grote zaal.
Tilburgers die denken een goed idee te hebben voor de exploitatie van het nieuwe theater wordt gevraagd mee te denken. "Het nieuwe Midi moet echt een theater voor de Tilburgers worden", laat de woordvoerder van de eigenaars weten.
Theater MIDI wordt opgesplitstHet pand wordt opgesplitst in twee gedeelten. Op de bovenste verdieping komen kantoren; op de begane grond het theater en een aparte horecagelegenheid. Het theater en de horeca worden allebei apart toegankelijk voor publiek.
In de kantoorruimten kunnen bijvoorbeeld architecten, uitgevers, communicatiebureaus, organisatiebureaus zich vestigen. Het theater wordt beschikbaar gesteld aan koren, Tilburgse stichtingen, muziekscholen, culturele amateurgezelschappen en theatergezelschappen.
De gemeente besloot in 2011 al om geen geld meer te steken in het theater dat al zoveel problemen veroorzaakte.
Adje-theaterHet theater, in de volksmond ook wel 'Adje-theater' genoemd, kostte Tilburg rond de negen miljoen euro. De steeds oplopende kosten vanwege onder meer verbouwing kostten twee wethouders de kop en leidden tot het vertrek van burgemeester Ruud Vreeman.
Wethouder Joost Möller is blij dat het theater eindelijk verkocht is. "Het is een moeilijke tijd voor ondernemers en we merkten ook dat veel investeerders niet durfden omdat de naam toch besmet was."
Mooie toekomstHij zegt dat de ondernemers tevreden mogen zijn met hun aankoop. "Het pand kent een roerige geschiedenis, maar zij kunnen zorgen dat het theater een mooie toekomst tegemoet gaat”, aldus Möller.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.