Oud-bestuursleden Dijkse Boys moeten 1,5 miljoen euro terugbetalen

28 november 2013 om 18:28
nl
Drie voormalig bestuursleden van de failliete amateurclub Dijkse Boys uit Helmond zijn persoonlijk aansprakelijk gesteld voor een belastingschuld van 1,5 miljoen euro. De schuld is ontstaan omdat spelers van de voetbalclub in loondienst waren terwijl er geen loonheffing is betaald. Curator Roel Lammers beschuldigt de drie oud-bestuursleden van wanbestuur.
Geschreven door

Dijkse Boys werd opgericht door woonwagenbewoners. De club speelde in de laatste jaren in de hoofdklasse en zelfs een paar maanden in de topklasse. In september dit jaar werd de club failliet verklaard op aanvraag van de gemeente Helmond.
Contant betaaldBij Dijkse Boys speelden veel oud-professionals. De curator zegt dat de Belastingdienst heeft ontdekt dat spelers contant werden betaald. Sommigen zouden dat ook hebben toegegeven. De bestuursleden die de curator heeft gesproken ontkennen dat spelers betaald zijn.
"De voormalig penningmeester is zich kapot geschrokken", vertelde zijn advocaat Peter van de Laar donderdag. De voormalig speler van Dijkse Boys is een 'blauwe maandag' penningmeester geweest omdat hem dat werd gevraagd.
'Argeloos en te goeder trouw'Hij vreest nu voor de toekomst van zijn bedrijf. "Hij heeft argeloos en te goeder trouw ja gezegd. Hij kan aan die belastingschuld niets doen", aldus Van der Laar.
De curator weet nog niet of bij het toenmalige bestuur iets te halen is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.