Boek Boven Water over zwemcoach Jacco Verhaeren komt ook in Australië bovendrijven

EINDHOVEN - Het boek Boven Water over zwemcoach Jacco Verhaeren wordt volgend jaar ook in Australië uitgebracht. Speciaal voor de Australische markt wordt het boek vertaald en krijgt het een actuele aanvulling op de originele inhoud van 2010. Het boek geschreven door Henk Verhaeren, de broer van Jacco, werd in april 2010 in Eindhoven gepresenteerd

Australië krijgt per 1 januari 2014 niet alleen een nieuwe bondscoach zwemmen,  maar ook een boek over het leven van Jacco Verhaeren, zijn successen en zijn visie op het zwemmen.

Het voor de Australische markt vertaalde boek ligt nog niet in de winkels als Verhaeren begint aan zijn nieuwe baan Down Under. De Aussies moeten zeker wachten tot de nazomer van 2014.

Het zwemboek
In Nederland is het boek verplichte kost voor zwemmers die hun sport beoefenen op recreatief en wedstrijdniveau. Bij het schrijven van het boek hield de toekomstig bondscoach van Australië de regie wel stevig in handen.

Broer en schrijver Henk Verhaeren vertelt. "Voor sommige dingen heb ik wel moeten vechten. Dan zei Jacco ja, moet er dat nou wel in?', maar ik wist hem dan toch te overtuigen."

Pieter van den Hoogenband
In Eindhoven werd destijds het eerste exemplaar uitgereikt door olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband. In de eerste weken dat het boek (in Nederland) te koop was stond het in de top tien van best verkochte boeken. 

De Australische versie zal vermoedelijk een veel groter publiek bereiken omdat zwemmen in Australië een zeer populaire sport is.
Deel dit artikel: