Brabanders kopen voor het eerst minder via internet

29 november 2013 om 10:39
nl
De opmars van online winkelen lijkt even gestuit. Het aantal Brabanders dat afgelopen jaar niet één privé-aankoop deed via internet is voor het eerst in jaren gestegen. 39 procent moest afgelopen jaar niks hebben van online winkelen en kocht in 2012 helemaal niets via een webwinkel, blijkt uit onderzoek van de Europese Unie.
Geschreven door

De laatste jaren nam het aandeel 'geheelonthouders' juist gestaag af: van 49 procent in 2008 naar 34 procent in 2011. De wijdverbreide aanname was altijd dat het een kwestie van jaren was, voordat iedereen via internet boodschappen of sinterklaascadeaus zou bestellen.
'Bijna iedereen heeft internet'Veel Brabanders lijken even genoeg te hebben van het winkelen van achter hun computer. Waar dat aan ligt, is niet meteen duidelijk: de mogelijkheden om online te kopen zijn alleen maar toegenomen en inmiddels voor bijna iedereen gelijk.
Donderdag maakte het CBS nog bekend dat inmiddels zo goed als iedereen in Nederland een internetaansluiting heeft. Er zijn nog 132.000 Brabanders die nog nooit in hun leven een computer hebben aangeraakt, maar hun aantal neemt snel af.
Typisch voor het zuidenToch lijkt die argwaan tegen internet en online aankopen in het zuiden het sterkst te zijn. Alleen in Limburg wordt nog minder online gekocht dan in Brabant, maar omdat er in Limburg relatief veel ouderen wonen, is dat niet zo verrassend. Brabant is echter zeker geen 'vergrijsde' provincie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.