Video

Jasper de Weijert krijgt postuum kinderlintje gemeente Eindhoven

30 november 2013 om 16:07
nl
Jasper de Weijert heeft zaterdagmiddag postuum een kinderlintje gekregen van de gemeente Eindhoven. Jasper voerde actie voor zijn vriendje Faber Wijdeveld, die aan kanker lijdt. Jasper overleed begin oktober zelf aan die ziekte.
Geschreven door

Het tweede kinderlintje was voor Nouri Amkadmi, Ilias Hardadou, Luuk van Hest, Rob van Eeten, Anouar Rhiyat, Christiaan Stokman en Rik van Doremalen. Zij maakten zich hard voor een verhard trapveldje in de Woenselse Heide.
Het was voor het eerst dat in Eindhoven kinderlintjes werden uitgereikt. Ze zijn voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar die iets bijzonders hebben gedaan.
Jasper en FaberJasper werd in korte tijd een bekend persoon in Eindhoven. Hij voerde actie voor zijn vriendje Faber die toen net als hij leed aan kanker.
De Commissie van Voordracht voor het Kinderlintje heeft veel respect voor de onbaatzuchtige wijze waarop Jasper deze actie heeft gevoerd. Hij heeft zijn vriendje nog een kans willen geven, terwijl hij wist dat hijzelf de ziekte niet zou overleven. Uiteindelijk kon Faber naar Amerika waar hij kon worden behandeld.
Trapveldje Woenselse HeideNouri Amkadmi, Ilias Hardadou, Luuk van Hest, Rob van Eeten, Anouar Rhiyat, Christiaan Stokman en Rik van Doremalen hebben een voetbaltoernooi georganiseerd voor een verhard trapveldje in hun buurt.
Ze hebben de sponsoring verzorgd, flyers en posters gemaakt, een website in de lucht gebracht en scholen benaderd. Ook de organisatie van het toernooi deden ze zelf.
Voorbeeld voor de buurtWooncorporatie Woonbedrijf heeft hiervoor een bijdrage van 20.000 euro toegezegd. Deze zeven jongens hebben zich, volgens het commissie, op een voorbeeldige manier ingezet voor hun wijk.
"Ze verdienen een lintje, ook als aanmoediging om zo door te gaan en zich op deze positieve manier in te blijven zetten voor hun eigen buurt", aldus de commissie.
[Twitter:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/406771483621752832]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.