Grote brand verwoest deel Antonissen Interieurbouw in Fatimastraat Breda

BREDA - Bij Antonissen Interieurbouw aan de Fatimastraat in Breda is zondag aan het eind van de middag een zeer grote brand uitgebroken. Vanwege de rook moesten bewoners ramen en deuren gesloten houden. Ook liet de brandweer uit voorzorg enkele woningen ontruimen. Om kwart voor tien werd het sein brand meester gegeven.

De brand brak uit in de meubelmakerij van Antonissen en sloeg voor zover bekend niet over. De brandweer redde de naastgelegen verfspuiterij van de ondergang. Er kwam geen asbest vrij.

Zowel de politie als de brandweer tast in het duister over de oorzaak van de brand. Volgens een brandweerwoordvoerder ging het aanvankelijk om een kleine gasbrand. Daarbij vielen geen gewonden.

Woningen ontruimd
Mede doordat Antonissen in een woonwijk staat, rukten hulpdiensten zondag massaal uit. De brandweer kwam met zes wagens en twee hoogwerkers ter plekke. Ook werd er een hulppost ingericht. Uit voorzorg zette de politie de Fatimastraat en de Gaffelstraat af.

Bewoners van circa tien woningen moesten hun huis verlaten omdat het gevaar bestond dat de brand zou overslaan. Zij werden door de gemeente Breda opgevangen. Burgemeester Peter van der Velden bracht ze een bezoek om ze een hart onder de riem te steken.

Even was het onzeker wat er met de bewoners zou gebeuren, maar de politie maakte zondagavond bekend dat ze de nacht toch thuis kunnen doorbrengen. De brandweer controleerde daarvoor wel eerst de woningen op veiligheid.

Jubileum
De brandweer is naar eigen zeggen tot maandagochtend bezig met het nablussen en het opruimen bij de Bredase interieurbouwer. Antonissen bestaat sinds 1958 en levert onder meer badkamers en keukens op maat. In mei vierde het bedrijf nog het 55-jarig bestaan.


Deel dit artikel: