Helmonders ziek door 'Zwarte Piet' die strooigoed uitdeelt

1 december 2013 om 19:07
nl
Een Zwarte Piet heeft vrijdagavond voor opschudding gezorgd toen hij onverwacht een bezoek bracht aan enkele huizen in Helmond. De man kon het niet laten om willekeurig op ramen en deuren te kloppen en strooigoed uit te delen.
Geschreven door

De 'Zwarte Piet' belde aan bij huizen met de tekst 'Welkom Sinterklaas en Zwarte Piet', stapte direct naar binnen en deelde het snoep uit. Vervolgens ging hij er in een invalidewagentje vandoor.
De hulp van Sinterklaas bracht onder meer een bezoek aan het To Hölscherplein en het Klaverhof. Een aantal Helmonders voelde zich na het eten van de kruidnoten niet goed en moest naar de huisarts. De politie verspreidde daarom een Facebookbericht en riep Helmonders op om niet open te doen voor de kindervriend.
Politie: 'Mysterie opgelost'Een dag later was het mysterie opgelost. De man meldde zich bij de politie en verklaarde dat hij geen kwaad in de zin had, zo liet de politie later weten. "Hij had na een bezoek nog strooigoed over, dat hij die dag had gekocht en waarmee niets was gebeurd. Zoals het een echte Zwarte Piet betaamt, kon hij niet het laten om op meer ramen en deuren te kloppen."
De politie denkt dat de zieke Helmonders mogelijk een allergische reactie hebben gehad door het strooigoed. Anderen die hun tanden in het snoepgoed hadden gezet, waren namelijk niet ziek geworden. "We gaan er vanuit dat er niets met het strooigoed is gedaan om iemand opzettelijk ziek te maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.