150 uur werkstraf voor onderwijsassistent van Juvenaat in Bergen op Zoom vanwege seks met leerlinge

2 december 2013 om 19:05
nl
Een voormalig onderwijsassistent (30) van Gymnasium Juvenaat in Bergen op Zoom is maandag veroordeeld tot 150 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Volgens de rechtbank in Breda heeft de 30-jarige man zich schuldig gemaakt aan seks met een 14-jarige leerlinge.
Geschreven door

De uitspraak is bijna gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Justitie wilde ook dat de man niet meer als leraar of onderwijsassistent mag werken en een contactverbod tussen de verdachte en het slachtoffer. De rechter ging daar niet in mee.
Seks in leslokaalDe onderwijsassistent had al enkele jaren een vriendschappelijk band met de leerlinge. Geleidelijk kregen ze meer contact met elkaar. Ze stuurden elkaar seksueel getinte berichtjes via WhatsApp. De twee ontmoetten elkaar begin vorig jaar in een leslokaal en hadden seks met elkaar.
Het slachtoffer zou tegen de onderwijsassistent niet hebben durven zeggen dat ze geen seks wilde. De verdachte erkende voor de rechtbank een grote misstap te hebben begaan. Na de affaire met het meisje ging hij in therapie.
'Nachtmerrie voor ouders van scholieren'De rechtbank vindt dat de man ernstig over de schreef is gegaan. "Het misbruik is een nachtmerrie voor ouders van scholieren. Van de man mocht een professionele houding worden verwacht."
In het vonnis heeft de rechtbank rekening gehouden met het blanco strafblad van de man en dat het seksueel contact eenmalig was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.