Geldropse Roos van Montfort schittert als playmate in jubileumeditie Amerikaanse Playboy

GELDROP - Het mannenmagazine Playboy bestaat zestig jaar en dat is voor het blad reden flink uit te pakken. Hoewel topmodel Kate Moss de cover siert, is het aan een Brabantse om in de hoge hakken van de maandelijkse Playmate te treden: de 24-jarige Roos van Montfort uit Geldrop krijgt als speciaal jubileummodel een nietje door haar buik.

Roos woont in New York, maar komt oorspronkelijk uit Geldrop. Het magazine is vol lof over de Brabantse schone. "Bij onze jubileumeditie past niets beter dan een epische Playmate-shoot. Toen we Roos zagen, wisten we dat we de juiste vrouw hadden", luidt het magazine de Geldropse in.

Geldrop
In het blad, dat deze week in de Amerikaanse winkels verschijnt maar al is gelekt op het internet, licht Playboy - met wat creatieve vrijheid - haar Brabantse roots toe. Roos is al liggend tussen de windmolens en tulpen opgegroeid, aldus het magazine.

Hoewel dat wellicht wat overtrokken is, krijgt Geldrop wel een eervolle vermelding. Het blad prijst het dorp om enkele van zijn ludieke straatnamen, die zijn gebaseerd op personages van fictieschrijver J.R.R. Tolkien.

Ervaren model
Roos is al sinds haar twintigste actief als model. Ze heeft al geposeerd voor merken als Max Factor, Burberry, Christian Dior en Victoria's Secret. In 2012 sierde ze de cover van het stijlmagazine Diva.
Deel dit artikel: