Onno Hoes zoent 24-jarige man in Maastrichts hotel, Show Laat heeft er foto's van

HILVERSUM - Onno Hoes heeft een 24-jarige man gezoend in een Maastrichtse hotellobby. Show Laat weet het zeker, want ze hebben er foto's van. De burgemeester van Maastricht uit Den Bosch ontkent. Echtgenoot Albert Verlinde zwijgt.
Wel geeft Onno Hoes toe 'een borreltje te veel' te hebben gedronken. De man van presentator Albert Verlinde uit Cromvoirt geeft aan dat hij dat nodig had in een emotionele periode in zijn leven. "In de week dat mijn vader overleden was had ik wel even behoefte om gewoon even door te zakken en dat heb ik daar op dat moment gedaan."

Foto's
En ja, er zijn foto's van. Show Laat heeft foto's. Korrelige plaatjes gemaakt met een schokkerige smartphone. De 24-jarige man leunt voorover en de volgende foto laat zien hoe de lippen elkaar raken. Nauwelijks schokkend, vermakelijk wel.

RTL Boulevard bracht het, maar doet dit onder bronvermelding van het ANP. Albert Verlinde zelf heeft nog niet gereageerd. Benieuwd hoe het roddelprogramma woensdagavond dit shownieuws behandelt in de uitzending. Als voorschot hierop, heeft website GeenStijl alvast uitgeschreven hoe RTL Boulevard dit nieuws zou brengen.

'Relatieproblemen met Albert'
Naast de zoen, weet degene die de foto's maakte in de hotellobby Show Laat van SBS6 te vertellen dat Hoes en zijn 24-jarige 'goede vriend' zouden hebben gesproken over relatieproblemen met echtgenoot Albert Verlinde. De twee zouden een scheiding overwegen.

Ondertussen roert de politiek zich in de Limburgse hoofdstad. Okee, het is een privé-aangelegenheid, maar Hoes moet zich bewust zijn van zijn publieke functie, zo is de tendens.

24 uur per dag burgemeester
"Het is in principe een privé-aangelegenheid, maar meneer Hoes is wel 24 uur per dag burgemeester van Maastricht", reageert Vivianne Heijnen van de Maastrichtse CDA-fractie tegen NU.nl.

PvdA-fractievoorzitten Frans Bastiaans valt Heijnen bij. "Het privéleven van meneer Hoes is echt zijn zaak, maar hij moet er wel rekening mee houden dat hij 24 uur per dag burgemeester is."

'Wat betekent een zoen?'
Presentator van RTL Boulevard Winston Gerschtanowitz neemt het allemaal met een korrel zout. "Ik geloof er niet in", vertelde Gerschtanowitz in 100% Wakker bij Lex Gaarthuis. "Ik ken het stel heel goed. Daarnaast, wat betekent een zoen nou eigenlijk?!"