Enorme kerstboom uit Roosendaal krijgt plek in Lievensbergziekenhuis Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De zeventien meter hoge Nordmanspar uit Roosendaal is vrijdagochtend voor het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom geplaatst. De boom wordt volgehangen met lichtjes en kerstballen door Intratuin-medewerkers.
Het groene gevaarte stond in de achtertuin van een huis in de Roosendaalse wijk Tolberg. De boom moest daar weg omdat de bewoner meer ruimte in de tuin wilde, omdat ze in een rolstoel zit.

Over het dak getakeld
De enorme boom werd donderdag in z'n geheel over het dak van het huis getakeld. Nu staat de boom in het Bergse ziekenhuis, en verhoogt de kerstsfeer.

Bij het Lievensberg Ziekenhuis zijn ze erg blij met de boom. "Het ziekenhuis fleurt er van op van zo'n boom in deze tijd", zegt een medewerker.

"Leuk hoor, stond deze joekel in een achtertuin? "Ja", zegt een ander, "en nog wel in Roosendaal. Nou, maak er maar een mooi verhaaltje over met de fusie met het Franciscusziekenhuis."

Juweel
Ook Gerrie Veraart van Intratuin Halsteren is trots. "Een juweel. Een juweel dit. Prachtig dat we hem een tweede leven hebben kunnen geven. Prachtig. En straks vol met lampjes en ballen. Moet je dan eens komen kijken."