Verdrinken baby aan het Waterfront in Eindhoven was noodlottig ongeluk

9 december 2013 om 18:18
nl
De baby die zondagavond verdronk aan het Waterfront in Eindhoven is door een noodlottig ongeval in het water geraakt. Dat concludeert de politie na onderzoek door de technische recherche.
Geschreven door

Het lichaam van het 3 maanden oude jongetje is vrijgegeven voor de familie.
Noodlottig ongelukDe baby uit Veldhoven lag zondagavond bij het Waterfront in de nieuwbouwwijk Meerhoven in een kinderwagen. Door een noodlottige samenloop van omstandigheden raakte de kinderwagen met de baby in het water. De moeder sprong er nog achteraan en belde direct de hulpdiensten. Het babytje overleed later in het ziekenhuis.
Buurtbewoners reageren geschokt op wat er is gebeurd. Op de plek van het drama ligt een knuffel met een briefje waarop staat 'Rust zacht lief mannetje'.
Plek in natuurgebied lastig voor hulpdienstenDe brandweer weerspreekt dat de hulpdiensten te laat ter plekke waren door de slechte bereikbaarheid van het gebied. Zowel politie als brandweer waren er binnen een kwartier.
Dat het iets langer duurde, kwam omdat het volgens de Veiligheidsregio Eindhoven "doorgaans eenvoudiger is om uit te kunnen rukken naar een straat met huisnummer. Het bepalen van een exacte locatie in een park of natuurgebied is altijd lastig, dat bleek ook nu het geval."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.