11-12-13-14-15: Marco Kroon trouwt met zijn Mirjam, een magisch moment

BREDA - 11 december 2013, kortweg: 11-12-13. De laatste bijzondere trouwdatum van deze eeuw als het gaat om cijferreeksen is daarmee aangebroken. Om 14.15 uur trouwde Marco Kroon woensdag met zijn Mirjam. De houder van de Militaire Willems-Orde gaf zijn jawoord op het stadhuis van Schijndel waar hij in versierde pantserwagen aankwam.
Ook Joyce van Eck en Antoon Gijsbers uit Gemert zeiden woensdag om kwart over twee 'ja' tegen elkaar. "Speciaal vanwege de mooie datum." Ook Joyce en Antoon stapten om 14.15 uur in het huwelijksbootje in het gemeentehuis van Gemert.

Joyce en Antoon rijden de hele dag rond in hun eigen trouwtruck. Voordat ze elkaar getrouwd en al in de armen konden vallen, liet het toekomstige echtpaar eerst foto's maken in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven.

Woensdag normaal niet in trek
Ook in Kasteel Heeswijk zei een liefdespaar precies op dat tijdstip 'ja' tegen elkaar.

In Eindhoven trouwen op 11-12-13 zeven bruidsparen, in Breda zijn zes trouwfeestjes. Op het stadhuis aan de Grote Markt was het woensdagmiddag bij vlagen hartstikke druk. Den Bosch kreeg vier aanmeldingen, Tilburg twee. Woensdag is sowieso geen dag waarop vaak wordt getrouwd..

Volgende kans: 2-2-22
Ook en 11-11-11 en 12-12-12 waren dagen waarop massaal werd getrouwd. Tijdens de bijzondere datum vorig jaar stapten twaalf Nederlandse bruidsparen in twaalf verschillende provincies in twaalf kastelen in het huwelijksbootje. De volgende kans op een bijzondere datum laat nog even op zich wachten: 2-2-22 (2 februari 2022).