Boete voor Roemeense helpers, organisatie Halfvastenfeest Zeeland moet 16.000 euro betalen

11 december 2013 om 11:54
nl
De organisatie van de Halfvastenfeesten in Zeeland moet 16.000 euro boete betalen. In 2009 hielpen twee Roemenen zonder werkvergunning het festivalterrein opruimen. Die werden betrapt door de Arbeidsinspectie. De organisatie heeft bijna vier jaar geprocedeerd tegen de boete. De Raad van State bepaalde woensdag dat het beroep daartegen ongegrond is.
Geschreven door

De Roemen werden op 24 maart 2009 betrapt. Ze hadden meegewerkt aan het opbouwen en afbreken van het festivalterrein terwijl ze geen werkvergunning hadden.
Volgens de organisatie van de Halfvastenfeesten werkten de Roemen als zelfstandigen. Omdat de minister in soortgelijke gevallen bij andere festivals boetes had kwijtgescholden, vocht de organisatie de boete aan.
WerkbriefjesVolgens de Raad van State gaat die vlieger nu niet op. In die andere gevallen kon niet geconcludeerd worden dat de vreemdelingen onder het gezag van de festivalorganisatie werkten. Bij de Halfvastenfeesten was dat wel zo.
De Roemenen werkten onder gezag van het bedrijf dat door de organisatie was ingehuurd. Ze werkten samen met het personeel van dat bedrijf en de voorman hield toezicht. De Roemenen verklaarden dat zij werkbriefjes bij het bedrijf moesten inleveren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.