Eis: drie maanden cel voor zware mishandeling homoseksuele Amsterdammer in Tilburg

BREDA - Tegen de twee mannen uit Tilburg die in 2012 op carnavalszaterdag Mathijs Beugelink mishandelden, is donderdag voor de rechtbank in Breda drie maanden celstraf geëist. De homoseksuele Amsterdammer raakte zwaargewond nadat hij van een trap was geduwd en had tijdelijke verlammingsverschijnselen.
De Tilburgse mannen van 19 en 23 jaar oud zouden die bewuste avond vier mannen die uit gaybar De Popcorn kwamen hebben uitgescholden en mishandeld. Beugelink raakte deels verlamd nadat hij van een trap was geduwd in de fietskelder. Even daarvoor kreeg hij een kopstoot.

'Geen homogeweld'
Volgens de officier van justitie is er geen sprake van anti-homogeweld, maar openlijke geweldpleging. Ook is nog altijd niet duidelijk wie van de twee het slachtoffer een kopstoot en de fatale duw gaf.

Beugelink kwam donderdag voor het eerst oog in oog te staan met de twee mannen. Voor de Amsterdammer betekende de mishandeling het eind van zijn dromen als musicalacteur. Beugelink is nog altijd bezig met zijn revalidatie. Optreden is onmogelijk.

Verdachten ontkennen
De 23-jarige hoofdverdachte zei tijdens de rechtszaak dat hij zwart wordt gemaakt. "Er wordt zoveel gelogen." Hij beweerde dat hij iemand van de trap zag vallen en dat dat er ernstig uitzag. Hij ging daarna terug naar zijn auto en belde geen ambulance.

Volgens de 19-jarige verdachte gebruikte hij het woord 'homo' niet als scheldwoord, maar als stopwoord. Hij beweerde verder dat hij de kopstoot en duw van de trap niet heeft gezien.