Weer deukje in Bossche binnenstad: minder restaurants

13 december 2013 om 09:42
nl
Het aantal restaurants in Den Bosch is de afgelopen vijf jaar met 2,3 procent afgenomen. Ondanks de recessie nam het totaal aantal restaurants in Nederland toe. Alleen in Enschede, Den Bosch en Maastricht zijn er nu minder eetgelegenheden dan in 2008, toen de recessie begon.
Geschreven door

Dat blijkt uit cijfers van Van Spronsen& Partners horeca-advies in Warmond. Het is voor de derde keer in korte tijd dat er een deukje wordt geslagen in ogenschijnlijke onaantastbaarheid van de Bossche binnenstad.
Teruglopend aantal bezoekersIn november publiceerde het Brabants Dagblad een verhaal waarin de horecaondernemers aan de Parade in Den Bosch klaagden over een teruglopend aantal bezoekers. Ze waren na een enquête onder bezoekers tot de conclusie gekomen dat het stapgedrag in Nederland is veranderd.
Ze concludeerden ook dat ze zelf iets moeten doen om te voorkomen dat vooral jongeren naar hippere steden gaan dan Den Bosch. Rond die tijd verscheen ook de Trendstudie 2013 van de gemeente Den Bosch. De conclusie was dat de economie in de binnenstad hapert.
Buitenlandse keuken populairNu blijkt dus het aantal restaurants in Den Bosch gedaald te zijn. In steden van vergelijkbare grootte steeg het aantal restaurants juist met 6,6 procent. Die groei is vooral te danken aan restaurants met een buitenlandse keuken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.