Vrijdag de 13e: wees blij dat je niet in Heeze-Leende of Vught bent

13 december 2013 om 12:20
nl
Het zit vooral Heeze-Leende en Vught niet mee op vrijdag de dertiende. De twee gemeenten staan in de top vijf van de vrijdag gepresenteerde Pechmonitor van 2013. Heeze-Leende staat met 272 berichten op een tweede plek. Vught bezet de vijfde plek op de lijst met 322 meldingen.
Geschreven door

Heeze-Leende staat ondanks een kleiner aantal pechberichten hoger op de lijst omdat de gemeente minder inwoners heeft dan Vught. Kijkend naar het inwoneraantal en het aantal pechberichten scoort Heeze-Leende een percentage van 2,36 procent tegen 2,22 procent in Vught.
De Pechmonitor is een initiatief van Nationale Nederlanden en geeft een overzicht van alle pechgevallen in Nederland, die via social media zijn gemeld.
Telefoonpech in Heeze-LeendeHet gebruik van telefoons in de gemeente Heeze-Leende is geen gelukkig huwelijk. 16 procent van de pechberichten ging over pech met de telefoon. Op de tweede plaats volgt autopech (10 procent), camerapech (8 procent), scooterpech (6 procent) en pech met een tas (6 procent).
SleutelpechVught is nationaal gezien de gemeente met het meeste sleutelpech. Maar liefst 81 procent (322 meldingen) van 398 meldingen in deze gemeente hadden betrekking op pech met sleutels. Op grote afstand volgt scooterpech (9 procent), tassenpech (3 procent), camerapech (2 procent) en pech met de computer (2 procent).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.