Video

Vijf jaar cel voor brute verkrachting 22-jarige studente Breda: 'Dader gevaar voor samenleving'

17 december 2013 om 13:54
nl
De man die begin januari een 22-jarige Bredase studente in haar eigen huis verkrachtte, moet vijf jaar de cel in. De rechtbank in Breda acht de 48-jarige man uit Hoogvliet een gevaar voor de samenleving, maar legde geen tbs met dwangverpleging op. Justitie had vier jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.
Geschreven door

De man uit Hoogvliet werkte echter niet mee aan psychologisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum en de verklaringen van gedragsdeskundigen waren niet voldoende om tot tbs te komen. Eerdere psychologische rapporten waren te gedateerd.
Omdat het volgens de rechtbank om een zeer ernstig misdrijf gaat, is de strafmaat verhoogd en kreeg de man vijf jaar cel. Ook moet de man een schadevergoeding van ruim 5700 euro betalen aan het slachtoffer.
Brute verkrachtingDe man belde op 3 januari rond halfvijf aan bij de woning van het slachtoffer aan de Keizerstraat. Nadat ze de deur had opengedaan, bedreigde hij haar met een mes en ging hij het huis binnen. Daarna werd de vrouw bruut verkracht.
'Vrijwilige seks'De dader verklaarde tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak dat de vrouw vrijwillig seks met hem zou hebben gehad. Hij zou haar daarvoor hebben willen betalen. De rechtbank gelooft helemaal niets van dat verhaal.
"Wij hebben alle reden om het verhaal van het slachtoffer te geloven. Zij is meerdere keren indringend verhoord en vertelt telkens hetzelfde verhaal. Haar verhaal wordt gesteund door het onderzoek van de politie."
Ernstig leedDe rechtbank vermeldt in het vonnis ook het ernstige leed dat deze jonge vrouw is aangedaan. "U heeft haar levenssfeer en intimiteit ernstig geschonden. Dan hebben we het nog niet eens over alle angst en pijn die ze heeft moeten doorstaan en alle lichamelijke en psychische gevolgen van dien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.