Marianne Vos sportvrouw van jaar, Mathieu van der Poel talent

17 december 2013 om 21:46
nl
Marianne Vos is verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Dit gebeurde in Amsterdam, tijdens het NOC*NSF-sportgala. De Meeuwense alleskunner kreeg de voorkeur boven zwemster Ranomi Kromowidjojo van NTC Eindhoven en schaatsster Ireen Wüst uit Goirle.
Geschreven door

Het is de derde keer dat Vos wordt uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. De wereldkampioene veldrijden en op de weg kreeg de titel eerder in 2008 en 2009. Ze werd kort geleden al uitgeroepen tot wielrenster van het jaar.
'Naar mijn geklaag geluisterd'"Als je gekozen wordt door allemaal andere sporters, geeft dat heel veel glans", reageerde Vos na haar uitverkiezing. "Ik kan daar best trots op zijn.''
Ze had het 'best moeilijk in dit na-olympische jaar. "Dat laat zien dat het toch niet allemaal vanzelf gaat. Gelukkig stond ik er wel op het juiste moment, maar dit geeft deze prijs voor mij extra veel waarde. Ik wil hiermee mijn ouders, mijn broer en mijn coaches bedanken dat ze al die tijd naar mijn geklaag hebben geluisterd. Deze prijs is ook voor jullie.''
Mathieu van der Poel 'Talent'Naast Vos was er ook eer voor wielrenner Mathieu van der Poel uit Hoogerheide. Hij werd uitgeroepen tot 'Talent van het Jaar'. Van der Poel won dit jaar alles wat er te winnen viel bij de junioren. Hij kroonde zich tot wereldkampioen veldrijden bij de junioren en bleef ongeslagen in het wereldbekercircuit. Inmiddels rijdt Van der Poel bij de profs.
De veldrijder werd verkozen boven turnster Noël van Klaveren en judoka Do Velema.
Eer voor HerlingsJeffrey Herlings werd in het zonnetje gezet voor het veroveren van zijn tweede wereldtitel op rij. Dat moment werd door het publiek gekozen als sportmoment van 2013, boven het winnen van het KLM Open-golftoernooi door Joost Luiten en het beslissende doelpunt van Arjen Robben tijdens de Champions League-finale.
Vorig jaar verliet Herlings het gala nog zwaar teleurgesteld. Hij maakte toen kans op de titel 'Talent van het Jaar', maar die ging naar BMX'ster Laura Smulders. Die veroverde brons tijdens de Olympische Spelen.
Herlings twitterde toen boos dat hij 'niet wist dat één rondje en een derde plaats net zo zwaar telde als zestien GP's en wereldkampioen worden'.     Blik achter schermenVoor sporters is het NOC*NSF Sportgala dé avond van het jaar. Alle topsporters zijn dinsdagavond aanwezig in Amsterdam. Ook paralympisch amazone Sanne Voets uit Berghem is te gast in Amsterdam. Zij geeft met foto's een blik achter de schermen. "Mooi hier, hoor!"
"Het is gezellig en leuk om iedereen weer te zien", vertelt Voets. "We werden informeel ontvangen met een hapje en een drankje. Rond acht uur mochten we naar de zaal. Daar werden we 'opgewarmd', zodat de sfeer er helemaal in zat toen de tv-uitzending begon."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.